Het tragische verhaal van ‘s werelds stoerste melkboer

Stripfiguur Reid Fleming zou in de jaren tachtig een bioscoopfilm krijgen. Het kwam er nooit van.

Foto screenshot I Thought I Told You To Shut Up

Iron Man ken je. Net als Batman en Captain America, ook als je geen stripnerd bent. Daar zorgt de niet aflatende stroom van Hollywoodfilms over deze superhelden wel voor. Maar waarschijnlijk beantwoord je de vraag ‘wie is Reid Fleming’ slechts met een verbaasde blik. In een net verschenen korte documentaire kan je kennismaken met de ‘world’s toughest milkman’.

Reid Fleming was heel populair in de jaren zeventig en tachtig. Zo populair dat Hollywood ook een film over deze grofgebekte, norse, melkbezorgende antiheld wilde maken. De bedenker van Reid Fleming, de Canadees David Boswell, kreeg een flink bedrag voor de filmrechten.

Inspiratie voor The Simpsons

Bekende schrijvers, bijvoorbeeld van de film Teen Wolf waarin Michael J. Fox doorbrak, maakten het script. Steracteurs - Robin Williams, Jack Nicholson en een hoop anderen - boden zich aan om Fleming te spelen. Eigenlijk hoefde alleen de camera nog aan te gaan. Maar toen kreeg de baas van de studio die de filmrechten kocht het script onder ogen.

We zijn dertig jaar verder en een Reid Fleming-film kwam nimmer in de bioscoop. Maar nu is er dus wel een korte documentaire over de getekende melkboer en over zijn maker. Boswell vertelt daarin zelf over wat Reid Fleming hem heeft opgeleverd en gekost. Ook bekenden uit de entertainmentindustrie komen aan het woord, zoals Simpsonsbedenker Matt Groening: “Zonder Reid was Homer Simpson misschien niet kaal geweest.”

Bekijk hier de volledige documentaire I Thought I Told You To Shut Up van regisseur Charlie Tyrell:

    • Joram Bolle