The Cabin in the Woods

(Drew Goddard, 2012). Morgenavond is het Halloween, een feest dat meer en meer voet aan de grond krijgt in Nederland. Wie wil griezelen kan bijvoorbeeld terecht bij de Halloween Horror Show in Tuschinski, waar vier horrorfilms worden vertoond.

Thuisblijven kan natuurlijk ook, want de tv-zenders strooien een bak horror over de kijkers uit dit weekend. Vanavond alvast een voorafje, het inventief met horrorclichés spelende The Cabin in the Woods. De film komt uit de koker van Joss Whedon en Drew Goddard, die samenwerkten bij de baanbrekende tv-series Buffy the Vampire Slayer en Lost. Hoe minder je weet over de plot, hoe beter. Het volstaat te melden dat het begint met vijf vrienden die besluiten een weekend te relaxen in een afgelegen boshut, een gegeven dat in menig klassieke horrorfilm fungeert zoals de Evil Dead-reeks en The Texas Chainsaw Massacre. Ze luisteren niet naar de pomphouder die waarschuwt: „Keer om!” Dan moet je het zelf weten ook.

André Waardenburg