Elle Bandita niet meer verder onder die naam

Ryanne van Dorst (31) gaat verder als zangeres/gitarist van haar nieuwe Rotterdamse band Dool.

Rockmuzikant Elle Bandita, pseudoniem van Ryanne van Dorst (31), zal niet meer optreden onder die artiestennaam. Van Dorst gaat verder als zangeres/gitarist van haar nieuwe Rotterdamse band Dool.

De frontvrouw noemt verdergaan als soloartiest ‘niet meer van toepassing’, vandaag in een interview met nrc.next. Van Dorst zegt dat ze de afgelopen jaren speelde met een vaste liveband, wat zo goed beviel dat ze nu met een band verder wil. ,,Er zit nu zoveel meer van ieders persoonlijkheid in, dat ik het gewoon niet rechtvaardig zou vinden om daar zelf alle credit voor op te eisen, door als zogenaamde soloartiest met backing-band verder te gaan.”

Tv-persoonlijkheid

Van Dorst is niet alleen bekend als muzikant, maar steeds meer als tv-persoonlijkheid. Nu is ze wekelijks te zien als kandidaat van het populaire RTL-programma Expeditie Robinson, eerder deed ze mee aan Jouw Vrouw, Mijn Vrouw (RTL), Op Zoek naar God (EO) en acteerde ze in de tv-film Dames 4 (VARA).

Op vrijdag 13 november komt de videoclip uit voor het nummer ‘Oweynagat’ van Dool, en een debuutalbum moet volgend jaar verschijnen. In Dool spelen verder drummer Micha Haring (ook The Devil’s Blood, The Hands), gitarist Reinier Vermeulen (ook The New Media), gitarist Nick Polak (ook Gold) en bassist Job van de Zande (ook The Devil’s Blood, Malkovich). Dool speelt in november en december enkele shows in Delft, Tilburg, Utrecht en Rotterdam.

    • Peter van der Ploeg