Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Duitse politie vindt tweede dode kind

Een Duitse man van 32 heeft bekend dat hij een vierjarig en zesjarig jongetje heeft vermoord.

De Duitse politie onderzoekt de tuin van de 32-jarige Duitser die in juli een zesjarige jongetje heeft ontvoerd en vermoord.
De Duitse politie onderzoekt de tuin van de 32-jarige Duitser die in juli een zesjarige jongetje heeft ontvoerd en vermoord. Foto Patrick Pleule/EPA

De Duitse politie heeft vanmiddag in een volkstuinencomplex in het zuiden Berlijn het stoffelijk overschot gevonden van de zesjarige Elias, dat meldt de Berliner Zeitung.

De politie wist dat het lijkje hier begraven lag nadat ze een man hadden aangehouden wegens ontvoering en moord op het vierjarige vluchtelingenjongentje Mohamed.

Lijkje Elias begraven in zijn tuin

Deze 32-jarige Silvio S. bekende gisteren dat hij de Bosnische Mohamed Januzi, wiens familie asiel had aangevraagd in Duitsland, had ontvoerd en vermoord. De politie vond het lichaam in de kofferbak van zijn auto. Tijdens zijn verhoor vertelde de man dat hij in juli de zesjarige Elias uit Potsdam had omgebracht.

Hij liet de onderzoekers weten dat hij het lijk in zijn tuin in Luckenwalde had begraven. Via een tekening gaf de 32-jarige man de locatie aan. Vanmiddag vond de politie een pakket dat “zeer waarschijnlijk” het lijkje van Elias bevat, zo liet een woordvoerder van de politie weten. Er moet nog forensisch onderzoek worden uitgevoerd.

Moeder gaf haar zoon aan

De verdachte werd opgepakt nadat zijn moeder hem had herkend op vrijgeven bewakingscamera’s. Daarin was te zien hoe een man wegliep met een jongetje in zijn ene hand en in de andere hand een grote knuffel. De Duitse politie gaf deze beelden vrij nadat de vierjarige Mohamed op 1 oktober verdween uit een registratiecentrum voor vluchtelingen.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte Mohamed waarschijnlijk gewurgd, nadat hij hem seksueel had misbruikt. Het misbruik vond plaats in hetzelfde gebouw waarin Mohamed met zijn familie in het souterrain woonde. Omdat de man bang was dat de ouders het huilende jongetje zouden kunnen horen, legde hij hem het zwijgen op. De verdachte was geen bekende van de politie. De officier van justitie noemt hem “een onbeschreven blad”.