De tien rijkste vrouwen ter wereld

En goed nieuws, er staat één Nederlandse tussen: Charlene de Carvalho-Heineken.

Foto ANP

Het grootste deel van de selfmade vrouwelijke miljardairs in de wereld komt uit China. 49 van de 73 om precies te zijn. Althans, dat zegt Chinese magazine Hurun Report.

Maar ook Nederland kent een vrouwelijke miljardair: Charlene de Carvalho-Heineken, de dochter van Freddy Heineken. En ze staat zelfs in de top tien van rijkste vrouwen ter wereld op dit moment, volgens Forbes.

De familie Heineken, waaronder dus ook Charlene de Carvalho-Heineken, dankt het vermogen voor een deel aan de aandelen die ze nog in de bierbrouwer hebben. Heineken Holding heeft een belang van 50,005 procent in Heineken en L’Arche Green, een vennootschap van de familie Heineken en de familie Hoyer, heeft op haar beurt weer een belang van iets meer dan 51 procent in Heineken Holding. En dus is deze beurskoers wel goed nieuws voor de familie Heineken:

Charlene de Carvalho-Heineken is eveneens de rijkste Nederlander in de Forbes-lijst.

    • NRC Q