22 bootvluchtelingen omgekomen bij Griekenland

Onder de slachtoffers zijn volgens de autoriteiten dertien kinderen.

Archiefbeeld van vluchtelingen op de Middellandse Zee.
Archiefbeeld van vluchtelingen op de Middellandse Zee. Foto Marine / EPA

Op de Egeïsche zee tussen Turkije en Griekenland zijn twee boten vergaan met vluchtelingen aan boord. Daarbij zijn volgens de Griekse autoriteiten 22 mensen om het leven gekomen, meldt AP. Volgens AFP heeft de havenpolitie gezegd dat onder de doden dertien kinderen zijn.

Een van de schepen verging bij het eiland Kalymnos. Achttien opvarenden zijn overleden, 138 mensen konden worden gered. Bij het eiland Rhodos kwamen eerder vanochtend drie mensen om en zijn zes levens gered.

Vluchtelingenstroom

Volgens AP wagen de laatste tijd meer vluchtelingen de oversteek dan normaal nu in Syrië, Afghanistan en andere landen de winter voor de deur staat. Gisteren vielen acht doden toen een bootje kapseisde bij Lesbos.

De eerste negen maanden van het jaar zijn al 710.000 vluchtelingen naar Europa gekomen, meldde Frontex eerder. De meesten komen per boot, zeggen de UNHCR en de Internationale Organisatie voor Migratie. Schattingen daarover lopen enigszins uiteen, maar het gaat om zeker 590.000 mensen.