Verdachte Hooge Zwaluwe vrij, daarna weer aangehouden

De 45-jarige Nederlandse verdachte is aangehouden voor diefstal met geweld en poging tot doodslag op de andere verdachte.

Leden van motorclub No Surrender tijdens de uitvaart van de vermoorde leider Brian Dalfour. Foto Remko de Waal/ANP

Een van de twee verdachten die twee weken geleden werden aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van twee mannen in een vakantiehuis in Hooge Zwaluwe is vandaag eerst vrijgelaten om vervolgens weer te worden opgepakt. De 45-jarige verdachte is aangehouden voor diefstal met geweld en poging tot doodslag op de andere verdachte in de zaak, meldt het Openbaar Ministerie.

De rechtbank had eerder op de dag geoordeeld dat er te weinig bewijs was dat de Nederlander betrokken was bij de dood van Brian Dalfour, leider van motorclub No Surrender in Amsterdam, en crimineel Muljaim Nadzak. Het voorarrest van de 39-jarige Belgische medeverdachte werd wel verlengd, met 90 dagen.

Dalfour en Nadzak werden twee weken geleden dood aangetroffen in een afgelegen vakantiehuis. De Belgische verdachte werd door onbekenden met een steek- of schotwond achtergelaten bij een ziekenhuis in Oosterhout. De 45-jarige Nederlander werd met een schotwond gevonden in Breda.

    • Frank Huiskamp