Doden op zee, vooral kinderen

Foto Santi Palacios / AP

Een man houdt drie kinderen vast nadat hij in slecht weer gistermiddag vanuit Turkije de kust van Griekse Lesbos heeft bereikt. In de avond zonk een boot met migranten voor de noordkust van Lesbos. Zeker drie mensen zijn overleden en 38 worden nog vermist. De autoriteiten wisten 242 opvarenden te redden. Vanochtend sloot een helikopter van Frontex, het EU-agentschap voor bewaking van de Europese buitengrenzen, zich aan bij de zoekactie van de Griekse kustwacht . In totaal zijn zeker elf mensen, de meesten kinderen, gisteren om het leven gekomen bij vijf verschillende incidenten in het oosten van de Egeïsche Zee. Ondanks het verslechterende weer proberen nog altijd duizenden migranten vanuit Turkije over zee de Griekse eilanden te bereiken.