Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Class of 92

Voormalig Manchester United-sterspelers Ryan Giggs, Phil en Gary Neville, Paul Scholes en Nicky Butt behaalden als ‘the Class of 92’ grote successen onder coach Alex Ferguson. Deze tweedelige documentaire volgt hen tijdens een nieuw avontuur bij Salford City F.C., een semi-professionele voetbalclub die ze samen hebben gekocht. Het team speelt zeven niveaus onder de Premier League en trek weinig publiek. Het eerste seizoen van de nieuwe eigenaren begint hoopgevend, maar al snel gaan er dingen mis. Het runnen van een kleine club blijkt lastiger dan gedacht.