Verlies van 1,7 miljard euro voor Volkswagen

Volkswagen is in het derde kwartaal diep in de rode cijfers gedoken als gevolg van het dieselschandaal. De Duitse autofabrikant heeft voorlopig 6,7 miljard euro opzijgelegd om de kosten van de affaire te dekken, 200 miljoen euro meer dan eerder was voorzien. Daardoor resteerde een verlies van 1,7 miljard euro. Een jaar eerder was er nog een winst van bijna 3 miljard euro. Volkswagen verkocht 11 miljoen dieselauto’s die zijn uitgerust met software die ervoor zorgt dat de uitstoot van schadelijke gassen in laboratoriumtests veel lager uitvalt dan in de praktijk. Dat kan het bedrijf op miljardenboetes komen te staan. Het geld dat tot dusver opzij is gezet, is vooral bedoeld om maatregelen te bekostigen die alle dieselauto’s weer aan de normen moeten laten voldoen. (ANP)