LinkedIn overtreft verwachtingen

Wel zette het bedrijf een verlies in de boeken, maar minder groot dan voorzien.

ANP / Lex van Lieshout

De zakelijke netwerksite LinkedIn heeft vorig kwartaal een fors hogere omzet weten te behalen. In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 779,6 miljoen dollar (710 miljoen euro), 37 procent meer dan een jaar eerder en ook meer dan de 756,4 miljoen dollar waar analisten gemiddeld op rekenden.

Dat schrijft persbureau Reuters. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in verkooppersoneel en in uitbreiding in China en andere markten buiten de VS. Ook zijn andere bedrijven opgekocht, zoals onderwijswebsite Lynda voor 1,5 miljoen dollar. Daarvan profiteert LinkedIn: de site leverde 41 miljoen dollar aan omzet op. Het aandeel steeg met zo’n tien procent tijdens de nabeurshandel.

De omzet van Talents Solutions, dat recruiters met werkzoekenden verbindt, steeg 46 procent, tot 503 miljoen dollar in het derde kwartaal. Dat is goed voor bijna twee derde van de totale omzet van het bedrijf.

Groter verlies

Onder de streep resteerde een verlies van 40,5 miljoen dollar, tegenover 4,3 miljoen een jaar eerder. Analisten voorzagen een negatief resultaat van ruim 93 miljoen dollar.

Voor het lopende kwartaal voorziet LinkedIn een verdere stijging van de omzet van 845 tot 850 miljoen dollar. Wereldwijd heeft LinkedIn 396 miljoen gebruikers. Dat waren er een kwartaal eerder nog 380 miljoen.

    • Mirjam Remie