‘Leger bevrijdt 338 gevangenen’

Het Nigeriaanse leger zegt dinsdag 338 gevangenen van islamitische terreurbeweging Boko Haram bevrijd te hebben. De actie zou plaatsgevonden hebben in een bos in Noordoost-Nigeria, meldt persbureau AFP. Het zou voor het overgrote deel om vrouwen en kinderen gaan. Volgens het leger werden dertig strijders gedood, wapens en munitie in beslag genomen.

Onder de gevangenen waren 192 vrouwen en 138 kinderen. Ze zaten in kampen in de dorpen Bulajilin en Manawashe bij het Sambisawoud, in de staat Borno. In dezelfde verklaring zegt het leger vier verdachten gedood te hebben die op zelfmoordmissie waren.

De Nigeriaanse luchtmacht zei dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd te hebben op depots voor voertuigen en brandstof. De aanvallen zouden het pad effenen voor het leger om Boko Haram de nekslag toe te dienen. (NRC)