Vrouw aangehouden in zaak dode baby’s Heerhugowaard

Het DNA van de vrouw komt overeen met de twee baby’tjes die begin deze maand werden aangetroffen.

De politie vond eerder deze maand twee dode baby's aan de Schelde in Heerhugowaard. Foto: Erna Faust / ANP

Vanochtend is een 31-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden in verband met het onderzoek naar de aangetroffen overleden baby’s in Heerhugowaard.

Het DNA van de vrouw komt overeen met de twee baby’tjes die begin deze maand werden aangetroffen in een woning aan de Schelde in Heerhugowaard.

De politie laat weten dat de verdachte in beperking zit. Dit betekent dat zij alleen met haar advocaat contact mag hebben. Om die reden worden er verder geen mededelingen gedaan over het onderzoek.

Gevonden babylijkjes

Op donderdagmiddag 8 oktober werd aan de Schelde in Heerhugowaard in een tas een overleden baby aangetroffen. De politie doorzocht hierop een woning in de straat en trof hier een levenloos lichaam van een tweede baby aan.

De vondst van de tweede baby werd niet meteen gemeld omdat de politie eerst DNA-onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut liet doen. Dit om te onderzoeken of de baby’s verwantschap hadden met de 34-jarige bewoonster of de 35-jarige vrouw die spullen in de woning had staan. Geen van beiden bleek de moeder van de baby’s te zijn.

    • Etienne Verschuren