Vlisco kondigt reorganisatie aan

Textielfabrikant Vlisco uit Helmond gaat reorganiseren. Het bedrijf maakt stoffen voor traditionele Afrikaanse klederdracht, en met de markten in Afrika gaat het niet zo goed. Vlisco verwacht daardoor dit jaar in de rode cijfers te belanden. Door de wereldwijde daling van de prijzen van olie en grondstoffen zitten veel Afrikaanse economieën in het slop. Dat blijkt ook uit het halfjaarbericht over Afrika dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gisteren uitbracht. Voor Vlisco betekent deze daling minder vraag naar textiel. Hoeveel banen er verdwijnen is nog niet bekend. Topman David Suddens, die pas is aangetreden, kondigde gisteren aan dat hij het aantal diensten wil terugbrengen en een managementlaag wil schrappen in de commerciële tak. Bij Vlisco werken ongeveer 2.700 mensen, van wie 900 in Nederland en 1.800 in landen als Ghana en Ivoorkust. (ANP)