338 gevangenen Boko Haram bevrijd

Het gaat volgens het leger voornamelijk om vrouwen en kinderen.

Archiefbeeld. Militairen verwoesten een schuilplek van Boko Haram. Foto EPA/STR

De Nigeriaanse krijgsmacht zegt dinsdag 338 gevangenen van de islamitische terreurbeweging Boko Haram bevrijd te hebben. De bevrijdingsactie zou plaatsgevonden hebben in een bos in het noordoosten van het land, meldt AFP. Het zou voor het overgrote deel om vrouwen en kinderen gaan. Volgens het leger werden dertig strijders gedood en werden wapens en munitie in beslag genomen.

Onder de gevangenen waren 192 vrouwen en 138 kinderen, aldus het leger. Ze zaten in kampen in de dorpen Bulajilin en Manawashe bij het Sambisawoud, in de staat Borno. In dezelfde verklaring zegt het leger vier verdachten gedood te hebben die op zelfmoordmissie waren.

De Nigeriaanse luchtmacht zei dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd te hebben op depots voor voertuigen en brandstof. De aanvallen zouden het pad effenen voor het leger om Boko Haram de nekslag toe te dienen.

    • Bastiaan Nagtegaal