‘Corrupte’ baas achter de tralies, eist justitie

Hubert Möllenkamp FotoANP

Hij heeft zijn leidinggevende positie jarenlang misbruikt om zich privé te verrijken. Hij heeft het vertrouwen van bewoners en medewerkers van de woningcorporatie Rochdale geschonden en voelde zich kennelijk verheven boven de rest.

Dat beeld schetste de officier van justitie gisteren van Hubert Möllenkamp, ex-bestuursvoorzitter van Rochdale (39.000 woningen in Amsterdam en omstreken).

Möllenkamp (65) staat terecht voor meineed, het aannemen van steekpenningen, belastingfraude en witwassen. Ook zou hij creditcards van de corporatie privé hebben gebruikt. Hij zou zich tien jaar lang hebben laten omkopen, voor in totaal meer dan 2 miljoen euro.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen Möllenkamp, die in 2009 ontslagen werd, drie jaar cel. Tegen zijn ex-vrouw Alberdine V., die wordt verdacht van het opmaken van een valse factuur om steekpenningen te verdoezelen, werd drie maanden cel geëist.

Morgen houdt de advocaat van Möllekamp zijn pleidooi. (ANP)