Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

OM eist drie jaar cel tegen ex-directeur Möllenkamp van corporatie Rochdale

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren drie jaar gevangenisstraf geëist tegen de voormalige bestuursvoorzitter van woningcorporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp. Möllenkamp wordt verdacht van witwassen van in totaal 825.000 euro, valsheid in geschrifte, belastingfraude, omkoping en meineed, ook voor de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties. In een toelichting op de strafeis sprak het Openbaar Ministerie van een „man die zich kennelijk verheven voelde boven anderen”. Möllenkamp reed rond in een Maserati van de zaak en liet zich volgens het Openbaar Ministerie omkopen met andere auto’s, een zwembad, een dubbelappartement in Lelystad, een bedrag van 3 ton om een lening af te lossen en een Spaanse vakantievilla. Sinds 2002 zijn er zestien corporaties in opspraak geraakt door slecht toezicht, fraude of corruptie en riskante investeringen. (NRC)