Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkiezingen

President Ouattara wint verkiezingen met overmacht

De Ivoriaanse president Ouattara krijgt een tweede termijn. Bij de presidentsverkiezingen van zondag kreeg hij 84 procent van de stemmen. Dat maakte de kiescommissie vandaag bekend. De uitslag moet nog worden bekrachtigd door het constitutionele hof. Analisten zien Ouattara’s herverkiezing als teken dat het goed gaat met Ivoorkust. Vijf jaar geleden mondden de verkiezingen nog uit in een korte burgeroorlog. Zittend president Gbagbo verloor van Ouattara maar weigerde de macht op te geven. Duizenden mensen kwamen om. Gbagbo werd opgepakt en wacht nu op berechting door het Internationaal Strafhof. (AP)