Floortje naar het einde van de wereld

„Oh, dit was echt een night from hell.” Floortje Dessing heeft het zwaar tijdens het laatste onderdeel van haar lange reis naar het piepkleine eiland Palmerston in de Stille Oceaan. Om de eerste bestemming van het derde seizoen Floortje naar het einde van de wereld te bereiken, moet ze een week reizen. De laatste drie dagen breng ze door op een ietwat krakkemikkig vrachtschip. Slapen doet ze onder een zeiltje op het dek en dat is niet zo comfortabel. Nadat ze aankomt op het atol (aantal inwoners: 66) trekt ze op met de Engelse Rose Clark, een onderwijzeres. Dessing is haar allereerste gast, want verder komt niemand op bezoek. Haar vader Victor leed schipbreuk voor de kust en verbleef in de jaren 50 op het eiland. De overige inwoners stammen bijna allemaal af van dezelfde man: de Engelse avonturier William Marsters. Hij vestigde zich er in 1863 met drie Polynesische vrouwen en stichtte drie verschillende gezinnen. Clark vertelt over het eiland en haar keuze om er te wonen. Mist ze haar familie en vrienden? Eigenlijk niet, al gaat ze ooit wel terug naar Engeland. Maar zolang het kan geniet ze nog van het leven op Palmerston.