Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Cultuur

Hoeveel deelauto’s rijden er in jouw provincie?

iStock / RGBAlpha

Exit een eigen auto, want sharing is caring. Het aantal deelauto’s, aangeboden via bijvoorbeeld Snappcar, Greenwheels of Car2Go, is in acht jaar meer dan vertienvoudigd tot circa 15 duizend geregistreerde auto’s dit jaar, blijkt uit een analyse van kennisinstituut CROW-KpVV.

Vooral peer-to-peer-sharing, waarbij particulieren hun eigen auto verhuren via een online platform als SnappCar, piekt.

Gekeken naar de provinciecijfers heeft Noord-Holland relatief het grootste aanbod, met 162 auto’s per 100 duizend inwoners. In onderstaande visualisatie is het aanbod per 100 duizend inwoners en de ontwikkeling vanaf 2008 weergegeven.

Klik of tap op één van de provincies om het verloop in de tijd te zien in onderstaande grafiek