Het lijkt wel een vliegtuigcockpit

Een volgekrabbelde papieren agenda lijkt een reliek uit een ver verleden. Het verbaast ons niets als de agenda in Outlook en Google Calendar de meest gebruikte agenda’s blijken. CloudCal probeert zich hier nu tussen te wurmen. Om zich te onderscheiden heeft CloudCal een maandoverzicht vol gekleurde cirkeltjes. Je plant je afspraken per dag in en CloudCal plaatst die op een cirkel. Zo kun je zien op welke momenten van de dag het heel druk is. Met al die cirkeltjes lijkt je agenda al snel op het dashboard in een vliegtuigcockpit. Reuze interessant maar niet per definitie extra functioneel. Per agenda-item kun je mensen uitnodigen, notities toevoegen, een locatie gebruiken op Google Maps en zelfs een audioboodschap inspreken. Het is wat overdadig maar er zullen vast mensen zijn die erbij zweren. Het is misschien tegen het zere been van de vooruitgang, maar die papieren agenda had ook zijn voordelen. Vooral het bewaren en makkelijk terugvinden van notities kan amper door een digitale variant worden opgevangen. Aan de andere kant begint een papieren agenda nooit te zoemen voor die ene belangrijke afspraak. Dat doet CloudCal toch echt beter.