Bekerhouder Groningen verliest van FC Utrecht

Met twee rake afstandsschoten knikkert FC Utrecht de bekerhouder uit het toernooi.

Spelers van FC Utrecht vieren de 5-3 van FC Utrecht speler Kristoffer Peterson (M) in de wedstrijd tegen FC Groningen. Foto: ANP Pro Shots

Titelverdediger FC Groningen is woensdag uitgeschakeld in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. In een spectaculaire wedstrijd in de Galgenwaard maakte FC Utrecht in de verlenging met twee afstandsschoten het verschil: 5-3.

FC Groningen won de KNVB-beker vorig seizoen nog door in de Kuip te winnen van PEC Zwolle. De ploeg uit Utrecht kwam woensdag binnen een minuut op voorsprong nadat een schot van Bart Ramselaar door Johan Kappelhof van richting werd veranderd. De bekerhouder maakte daarna weinig vaart om de snelle achterstand te herstellen.

De ploeg van Erwin van de Looi loerde op kansjes. De eerste kwam na 22 minuten maar kon worden weggebokst door keeper Robbin Ruiter van FC Utrecht. De tweede kans was wel raak. Een prima uitgespeelde aanval werd keurig afgerond door goalgetter Michael de Leeuw.

Vliegende start Groningen

FC Groningen kwam in de tweede helft perfect uit de startblokken en na anderhalve minuut op voorsprong via Bryan Linssen. Mark Diemers bracht de spanning terug in de Galgenwaard met de gelijkmaker na 55 minuten. Invaller Ayoub bracht FC Utrecht weer op voorsprong maar kon daar maar heel kort van genieten.

Jesper Drost kreeg in het strafschopgebied van de statische verdediging van de tegenstander alle ruimte om de gelijkmaker in te koppen. FC Groningen was in de slotfase van de reguliere speeltijd twee keer dicht bij de winnende treffer maar doelman Ruiter sleepte de thuisploeg naar een verlenging.

In de extra tijd bezorgden twee invallers FC Utrecht de zege. Eerst was Nacer Barazite van afstand trefzeker. De treffer die Kristoffer Peterson drie minuten later in de verre hoek krulde was nog mooier en bezorgde de thuisploeg een plek bij de laatste zestien in het bekertoernooi.

(ANP)