’s Avonds 130 km/u tussen A’dam en Utrecht

Automobilisten mogen vanaf 1 januari van 19.00 uur tot 06.00 uur op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam 130 kilometer per uur rijden.

Dat hebben de coalitiepartijen in de Tweede Kamer afgesproken, op voorstel van VVD-Kamerlid Barbara Visser. De VVD krijgt steun van de PvdA, waardoor er een meerderheid voor is in de Tweede Kamer. Dat bevestigt een woordvoerder van de VVD.

De maatregel moet een einde maken aan de onduidelijkheid over de maximumsnelheid op de A2. Nu geldt tussen Maarssen en Vinkeveen nog een maximumsnelheid van 100 km/u, maar na zeven uur ’s avonds is dit 130 km/u. Na een stuk van 7 kilometer is het vanaf de afslag Vinkeveen tot de ring van Amsterdam weer maximaal 100 km/u.

Om te voorkomen dat bestuurders vanaf vandaag al overal 130 gaan rijden, worden de snelheidsbeperkingen bij bijvoorbeeld Vinkeveen duidelijker aangegeven. (NRC)