Levenslange schorsing voor mishandeling

De vier voetballers die bijna drie jaar geleden verantwoordelijk waren voor de verwondingen die grensrechter Richard Nieuwenhuizen opliep bij een jeugdwedstrijd, zijn voor het leven geschorst. Een vijfde speler mag zestig maanden niet voetballen in clubverband. Nieuwenhuizen overleed een dag na de betreffende wedstrijd tussen de Buitenboys B3 en Nieuw Sloten B1 in 2012. De tuchtcommissie van de KNVB deed gisteren uitspraak. De dood van Nieuwenhuizen, begin december 2012, zorgde voor veel ophef.Vanwege de strafrechtelijke procedure van het Openbaar Ministerie kon de voetbalbond pas in juni van dit jaar met de zaak beginnen. De vijf kunnen nog in beroep. De vijfde speler is minder zwaar gestraft, omdat hij verantwoordelijkheid voor zijn daden toonde en spijt had betuigd. (ANP)