Bestuurscrisis SC Heerenveen: voorzitter en voltallig bestuur treden af

In navolging van voorzitter Jelko van der Wiel is maandag het voltallige bestuur van sc Heerenveen afgetreden. Hans Vonk, Wim Dijk en Ben Takkenberg blijven voorlopig wel aan en zullen de dagelijkse leiding voor hun rekening nemen zo lang er geen nieuw bestuur is benoemd. Het huidige stichtingsbestuur zal ook ontbonden worden zodra er voor dat orgaan een nieuwe voorzitter is gevonden. Het aftreden is een gevolg van de maandenlange durende bestuurscrisis bij SC Heerenveen. De top van de club is zwaar verdeeld over het te voeren beleid. Daarbij kwam de positie van voorzitter Van der Wiel onder grote druk. De tweespalt in de top van Heerenveen draait voornamelijk om het functioneren van Van der Wiel. Hem wordt onder meer verweten te weinig leiderschap te tonen. Over zijn vertrek zei hij: „Ik doe dit met pijn in mijn hart en met een heel dubbel gevoel, maar in het belang van sc Heerenveen.” (NRC)