Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

PSV veegt de vloer aan met SC Genemuiden: 6-0

De ploegen stonden tegenover elkaar voor de KNVB Beker.

PSV-speler Gaston Pereiro.
PSV-speler Gaston Pereiro. Foto Remko de Waal / ANP

PSV heeft vanavond na een moeizaam eerste uur toch nog eenvoudig gewonnen van hoofdklasser SC Genemuiden in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi (6-0).

Twitter avatar PSV PSV EINDSTAND PSV - SC Genemuiden: 6-0; Na rust (61) Pereiro 2-0; (63) Pereiro 3-0; (65) Pröpper 4-0; (68) Moreno 5-0; (86) Pereiro 6-0. #psvgen

PSV-spits Luuk de Jong opende de score na acht minuten maar daarna kreeg de eredivisiekampioen de kansen lang niet benut. Gastón Pereiro brak de ban door twee keer te scoren in de 61e en 63e minuut waarna Davy Pröpper van afstand prachtig het doel trof en Héctor Moreno een hoekschop raak kopte. Pereiro maakte zijn hattrick compleet en bracht de eindstand op het bord.

Twitter avatar PSV PSV DOELPUNT PSV! 86e minuut; De eerste hattrick van Pereiro in PSV-shirt is een feit. De aanvaller tikt de 6-0 binnen. #psvgen

Andere opstelling

PSV-trainer Phillip Cocu wijzigde zijn basiselftal flink voor het bekerduel met de amateurploeg maar bracht nog steeds een volwaardig team op de been. Jeffrey Bruma, Luciano Narsingh, Adam Maher en doelman Jeroen Zoet begonnen op de reservebank. Andrés Guardado zat helemaal niet bij de selectie. De Mexicaan kreeg rust. Als gevolg daarvan kregen Nicolas Isimat, Stijn Schaars, Gastón Pereiro een kans. Remko Pasveer is aangewezen als keeper voor de bekerduels van PSV.

SC Genemuiden nam voor de wedstrijd van het jaar 2.000 supporters mee uit Overijssel. Basisscholen in het dorp kregen in de middag vrij. Vanwege de herfstvakantie en het vroege tijdstip zat ook de rest van het stadion bijna helemaal vol, vooral met schooljeugd.

‘Cupfighter’ SC Genemuiden

Luuk de Jong leek de wedstrijd heel snel te ontdoen van spanning door in de achtste minuut een corner van Davy Pröpper binnen te koppen. PSV kreeg daarna kans na kans maar was niet effectief genoeg en ‘cupfighter’ SC Genemuiden bleef lang uitzicht houden op een nieuwe stunt, na de zege in eigen huis tegen ADO Den Haag in de tweede ronde. Kort voor rust was voormalig profvoetballer Patrick Lip (voorheen Veendam) zelfs dicht bij de gelijkmaker en na rust kreeg ook Tjeerd Korf een goede schietkans.

Pas na een uur kon PSV het verschil groter maken en kon het Eindhovense publiek opgelucht adem halen. Binnen een paar minuten liep de voorsprong snel op. Na de vijfde treffer haalde Cocu spelers naar de kant om de jonkies Steven Bergwijn (18) en Rai Vloet (20) en Jordy de Wijs (20) te laten spelen.

Twitter avatar scgenemuiden Sportclub Genemuiden Sc genemuiden bedankt de eigen aanhang voor hun support #psvgen #KNVBbeker #foxsports #daaromzijnwijzotrotshttps://t.co/fsZhvFSJPU