‘Negen doden bij aanval op helikopter Libië’

Twee hooggeplaatste commandanten van de islamitische militie Fajr Libya zouden zijn gedood.

Libische demonstranten bij een protest tegen de internationaal erkende regering in het Afrikaanse land. Foto Esam Omran Al-Fetori/ REUTERS

Bij een aanval op een helikopter in Libië zijn minstens negen mensen om het leven gekomen. Het voertuig werd iets ten westen van de hoofdstad Tripoli uit de lucht geschoten, zo meldt persbureau AFP. Daarbij zouden ook twee kopstukken van de militaire groepering Fajr Libya zijn gedood. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op lokale autoriteiten, zou het zelfs gaan om twaalf dodelijke slachtoffers.

Het incident vond plaats in de Al-Maya regio. De helikopter was zojuist opgestegen vanaf een bankgebouw in Surman en vervoerde zestien personen.

Vier jaar na de val van de Libische dictator Muammar Gaddafi is het nog altijd zeer onrustig in het Noord-Afrikaanse land. Fajr Libya is een van de splintergroeperingen die de internationaal niet-erkende islamitische regering in de hoofdstad Tripoli steunt. Zij strijden tegen de regering in de oostelijke stad Tobruk die internationaal wel wordt erkend.

    • Jorg Leijten