Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Due Date

(Todd Phillips, 2010). Architect Peter Highman (Robert Downey Jr.) is in Atlanta, maar zijn vrouw staat op het punt van bevallen in Los Angeles. Hij moet zo snel mogelijk naar huis. Als hij de deur van de taxi opendoet bij het vliegveld, wordt deze er prompt uitgereden door een oude auto waar Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) uitstapt. Tremblay wil ook naar LA, om het als aanstormend acteur te maken in Hollywood. De onfortuinlijke ontmoeting tussen Higman en Tremblay is het begin van veel ellende in aanstekelijke komedie met aan elkaar gewaagde acteurs.