Huub Stevens en Alfred Schreuder naar Hoffenheim

Huub Stevens, toen nog coach van Stuttgart.

Huub Stevens is tot het eind van het huidige seizoen trainer van de Duitse club Hoffenheim. De Nederlander zit aanstaande zaterdag al op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen 1. FC Köln. Hij neemt Alfred Schreuder mee als assistent. Schreuder werd eerder dit seizoen ontslagen als hoofdtrainer van FC Twente. Het Nederlandse trainersduo neemt in Hoffenheim de technische leiding over van Markus Gisdol, die vanwege teleurstellende resultaten door de club werd ontslagen. Hoffenheim heeft slechts één overwinning behaald in tien wedstrijden dit seizoen en staat daarmee op de voorlaatste plaats van de Duitse competitie. Het ontslag van Gisdol was onvermijdelijk, zei directeur Alexander Rosen gisteren. „We hebben lang het geduld bewaard en vertrouwen gehouden maar we mogen niet blind zijn voor de realiteit.” Voor de 61-jarige Stevens wordt het zijn zesde club in Duitsland. Tot de zomer was hij werkzaam bij VfB Stuttgart, dat hij twee seizoenen voor degradatie uit de Bundesliga wist te behoeden. Daarvoor was hij coach van Schalke 04, Hamburger SV, Hertha BSC en 1. FC Köln. (NRC)