Bluesdebutant Son Little heeft goed naar de jaren 30 geluisterd

Aaron Livingston heeft zich een artiestennaam aangemeten die doet vermoeden dat hij is geboren in de jaren dertig: Son Little. Uit zijn gelijknamige debuutalbum blijkt dat hij vooral heel goed heeft geluisterd naar de bluesmannen uit die jaren, al waakt hij voor kopiëren. Waar eerder Gary Clark Jr al eens werd binnengehaald als de Jimi Hendrix van deze eeuw, is Son Little veel innovatiever als nieuwe bluesheld. Vrijwel alle Amerikaanse rootsmuziek komt bij associatie voorbij in zijn veelzijdige werk, nooit in de klassieke vorm. Hiphop en R&B zijn net zo goed van invloed; de zanger en producer werkte eerder samen met The Roots en RJD2. Bij de tweede luisterbeurt klinkt Son Little al herkenbaar, bij luisterbeurt tien is er nog steeds van alles te ontdekken. Opener I’m Gone is een donkere klaagzang met net iets te veel onnodige stemvervorming. The River, dat begin dit jaar al op een ep verscheen, is een verslavende gospel-bluesstamper.