Geen terroristisch motief bij inrijden op kazerne paracommando’s in Namen

De man die gisterochtend inreed op het hek van een kazerne in het Belgische Flawinne bij Namen had geen terroristisch motief en was ongewapend. Dat maakte het Openbaar Ministerie gistermiddag op een persconferentie bekend. Het motief van de 32-jarige man uit Namen was gisteravond nog onduidelijk. Wel is bekend dat hij in 2010 werd afgewezen als kandidaat voor de paracommando’s, een elite-eenheid van het Belgische leger. Bewakers van de kazerne hebben schoten gelost om de man, gemaskerd en gekleed in een militair uniform, te verdrijven. „Daarop is hij uitgestapt en weggerend. Drie uur later is hij in de wijde omgeving van de kazerne overmeesterd”, aldus kolonel Marc Brevers. In de kazerne zijn 650 paracommando's gelegerd. Er waren er gisteren ongeveer vijftig, de rest is bij een NAVO-oefening in Spanje. In België geldt voor militaire locaties momenteel dreigingsniveau 2. Dat gaat gepaard met verhoogde waakzaamheid.