Tesla-topman: we hebben toestemming voor Autopilot-functie in Europa

Tesla Motors heeft toestemming gekregen om zijn Autopilot-software ook naar Europa te brengen. Topman Elon Musk liet zaterdag op Twitter weten dat alle benodigde papieren geregeld zijn.

Met de software kunnen bezitters van een elektrisch aangedreven Tesla Model S hun wagen deels vanzelf laten rijden. Met de nieuwe techniek kan een bestuurder zijn wagen bijvoorbeeld zelfstandig van baan laten wisselen op de snelweg. Ook kan er volledig automatisch worden ingeparkeerd. Tesla bracht de software vorige week al uit in de Verenigde Staten. Bij de perspresentatie waarschuwde Musk nog wel voor het gebruik ervan: „Het is een soort openbare bètaversie. We willen dat mensen er voorzichtig mee omgaan. Hou de handen nog aan het stuur.”

Wanneer het officieel is toegestaan om in Europa de handen van het stuur te halen, is nog niet bekend. In Japan is de aanvraag tot goedkeuring nog in behandeling. (ANP)