Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Verkiezingen

Hoe verliep het stembusweekend?

Wie wordt de nieuwe president van Argentinië? En mag de oude dictator van Congo-Brazzaville zijn ambtstermijn verlengen? In vele landen gingen burgers dit weekeinde stemmen en de vragen waarover zij zich moesten buigen liepen sterk uiteen. In sommige delen van Oekraïne was de vraag eerder óf er wel gestemd kon worden. Ivoorkust herinnerde zich de burgeroorlog die bij de vorige verkiezingen uitbrak. En voor enkele landen waren deze verkiezingen slechts het begin van de strijd. Zoals voor Haïti met zijn vijftig presidentskandidaten: een tweede ronde lijkt daar onvermijdelijk. Hoe verliep het verkiezingsweekend?