Voltallig bestuur sc Heerenveen treedt af

Eerder vandaag trad de voorzitter van de Friese voetbalclub al af.

Coach Dwight Lodeweges stapte vorige week op, Foppe de Haan vervangt hem tijdelijk. Foto Olaf Kraak / ANP

Na het opstappen van de voorzitter van sc Heerenveen vanochtend, zijn vandaag ook de andere bestuurders van de Friese voetbalclub afgetreden. De uitvoerende bestuurders Wim Dijk, Hans Vonk en Ben Takkenberg blijven nog wel aan tot de benoeming van een nieuw bestuur, zo meldt de club.

Het huidige stichtingsbestuur meldt op de website van sc Heerenveen dat ze met het opstappen van het voltallige bestuur hopen een einde te maken aan de maandenlange durende bestuurscrisis:

“Wij zijn van mening dat in het belang van iedereen die betrokken is bij sc Heerenveen de huidige bestuursperikelen volledig moeten worden afgesloten. In dat verband is besloten dat de huidige leden van het Stichtingsbestuur hun positie beschikbaar stellen zodra het bestuur opnieuw is geformeerd en er een nieuwe voorzitter van het Stichtingsbestuur is benoemd.”

Zwaar verdeeld

NRC-redacteur Steven Verseput schreef eerder vandaag al dat de top van de club zwaar verdeeld is over het te voeren beleid. De positie van voorzitter Van der Wiel – twee jaar geleden aangetreden na de vorige crisis onder oud-voorzitter Robert Veenstra – kwam daarbij onder grote druk. Hij had in het zevenkoppige ‘one-tier-board’ naar verluidt alleen nog steun van medebestuursleden Wim Dijk (commerciële zaken) en oud-doelman Hans Vonk (manager voetbalzaken).

De Friese voetbalclub heeft het ook sportief zwaar. Sc Heerenveen staat vijftiende in de eredivisie. Coach Dwight Lodeweges stapte vorige week op, clubicoon Foppe de Haan vervangt hem tijdelijk.

    • Maarten Back