Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Marinus Dijkhuizen trainer van NAC

Marinus Dijkhuizen is vanochtend gepresenteerd als de nieuwe trainer van NAC Breda. De voormalig profvoetballer volgt Robert Maaskant op die begin deze maand werd weggestuurd omdat er geen vertrouwen was dat hij de resultaten van de gedegradeerde club in de eerste divisie nog zou kunnen verbeteren. NAC staat met vijf zeges uit elf duels zesde. Dijkhuizen werd in september na acht competitieduels ontslagen bij Brentford, een club die uitkomt in de Championship, het tweede niveau in Engeland. Daarvoor was hij succesvol trainer van Excelsior. (ANP)