Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Update voor je selfies

De grens tussen foto, gifje en video vervaagt steeds meer. Vorige week lanceerde Instagram een nieuwe app: Boomerang. De app maakt in één seconde vijf foto’s achter elkaar, die snel en kort na elkaar worden geplakt. Die korte videoloop – lijkt op een gifje, een herhalend ultrakort filmpje – speelt de beelden heen en weer af voor een ‘Boomerangeffect’. Je kunt je loops delen via Facebook en Instagram. Inloggen of een account op Instagram is niet eens nodig. Werkt zowel op Android als iOS. En gratis.