Vluchten Rusland-Oekraïne gestaakt

Tussen Oekraïne en Rusland zijn sinds gisteren geen directe vluchten meer. Dat is het gevolg van nieuwe sancties die beide landen elkaar hebben opgelegd. Oekraïne wil de Russen straffen voor de annexatie van de Krim en het steunen van gewapende separatisten in het oosten van het land, zo kondigde het eind vorige maand aan. Moskou noemde het Oekraïense besluit om Russische vliegtuigmaatschappijen in de ban te doen „waanzin”, maar kondigde een paar dagen later aan dat het zijn luchtruim dan ook zou sluiten voor Oekraïense maatschappijen. Het conflict over het vliegverkeer treft maandelijks zo’n 70.000 passagiers die naar het buurland willen voor werk of familiebezoek. Mensen moeten nu met een tussenstop in een ander land reizen, zich opmaken voor een treinreis van zo’n dertien uur, of anders voor een lange autorit. (AP, BBC)