Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

In januari nieuw album Bowie

David Bowie zal een nieuw album getiteld Blackstar uitbrengen op 8 januari 2016, de dag dat hij 69 wordt. Dat meldt de Britse krant The Times. Bowie heeft met New Yorkse jazzmuzikanten zeven nummers geschreven. De titelsong komt als single al uit op 19 november en zal ook te horen zijn in de musical Lazarus die Bowie schrijft. Het album bevat lange, jazzy nummers gemengd met stuwende elektronische beats. Daarnaast zijn er Gregoriaanse gezangen en soul op te horen. (NRC)