Politiebond NYC: boycot films van Quentin Tarantino

Tarantino zou geweld verheerlijken en geen waardering voor de politie tonen.

Tarantino loopt mee in de protestmars van zaterdag. Foto Peter Foley / EPA

De grootste politievakbond van New York vindt het tijd voor een boycot van Tarantinofilms. De voorzitter van de Patrolmen’s Benevolent Association neemt het Tarantino onder meer kwalijk dat hij meeliep in een protest tegen politiegeweld in New York City en zegt dat de agenten niet in “een van zijn verderfelijke filmfantasietjes” leven.

Volgens PBA-voorzitter Patrick J. Lynch riskeren de agenten dagelijks hun leven om de samenleving te behoeden voor “echte misdaad en chaos”. Hij noemt Tarantino, bekend van onder meer Pulp Fiction en regisseur van de nieuwe film The Hateful Eight, een “boodschapper van ontaarding”.

“Het is geen verrassing dat iemand die leeft van misdaad- en geweldverheerlijking ook een agentenhater is.”

Tarantino nam zaterdag deel aan een protestmars in New York tegen de dood van ongewapende verdachten die in politiehanden omkomen, schrijft AFP. De demonstranten hebben moeite met politiegeweld, het profileren van zwarte en Latino mannen en de militarisering van de Amerikaanse politie. “Hier wordt op geen enkele manier iets aan gedaan”, liet de regisseur weten aan AFP. “Daarom zijn we hier.”

    • Bastiaan Nagtegaal