In beeld

Orkaan Patricia was mild voor Mexico

Gevreesd werd dat Patricia op grote schaal schade zou aanrichten in Mexicaanse kustgebieden, maar dat lijkt mee te vallen. Ook zijn er geen doden of gewonden gemeld door de autoriteiten. Het was vooral de Amerikaanse staat Texas die veel materiële schade opliep. Overblijfselen van de orkaan veroorzaakten zaterdag hevige regenval in Houston, met onder meer ondergelopen wegen tot gevolg. Ten noorden van de stad Corsicana ontspoorde in de VS een goederentrein.
Het Mexicaanse vrachtschip Los Llanitos is vastgelopen tussen rotsen nabij de stad Barra de Navidad. De Mexicaanse marine moest eraan te pas komen om de 27 bemanningsleden van het zwaar beschadigde schip te redden.
Foto AP
Patricia richtte in Mexico minder schade aan dan verwacht, toch blijven er zorgen over mogelijke modderstromen.
Foto Ulises Ruiz Basurto/EPA
Uit voorzorg voor de kracht van Patricia werden meer dan 50.000 mensen uit de kustgebieden van Mexico geëvacueerd.
Foto Jon Shapley/Houston Chronicle/AP
Stormen die voortkwamen uit Patricia zorgden ook in de Amerikaanse staat Texas voor flinke overlast. Er vielen geen doden, maar de overblijfselen van de orkaan zorgde op verschillende plaatsen wel voor overstromingen. Zoals hier, in Houston.
Foto Jon Shapley/Houston Chronicle/AP
Mexicaanse soldaten waden door een straat die is overstroomd in de gemeenschap Ranchito, in de Mexicaanse staat Jalisco.
Foto Ulises Ruiz Basurto/EPA
Vooraf werd Patricia aangekondigd als de zwaarste orkaan ooit om Mexico te treffen. Uiteindelijk viel de kracht van Patricia en daarmee de verwoestingen mee.
Foto Rebecca Blackwell/AP
In Texas regende het twee dagen onophoudelijk nadat de inmiddels afgezwakte storm richting het oosten trok. Verwacht wordt dat de komende dagen nog zware regenbuien in Louisiana en Mississippi zullen volgen.
Foto Daniel Kramer/Reuters
Uber-chauffeur Duc Nguyen belt met zijn werk nadat hij zijn auto op een overstroomde weg heeft moeten achterlaten.
Foto Daniel Kramer/Reuters
Tientallen huizen werden verwoest door Patricia, toch heeft storm Mexico grotendeels gespaard, volgens de Mexicaanse autoriteiten.
Foto Hector Guerrero/AFP
Het natuurgeweld liet ook deze bananenplantage in de Mexicaanse gemeenschap El Rebalse niet ongehavend achter.
Foto Hector Guerrero/AFP
Een beschadigd tankstation in de Mexicaanse plaats Casimiro, na een bezoek van de orkaan Patricia, dit weekeinde.
Foto Edgard Garrido/Reuters
De storm naderde het Mexicaanse vasteland met windsnelheden van omgerekend 320 kilometer per uur.
Foto Mario Vazquez/AFP
In het Mexicaanse dorpje Francisco Villa probeert een man waardevolle spullen terug te vinden in zijn huis, dat door de storm is verwoest.
Foto Ulises Ruiz Basurto/EPA