Opnieuw marechaussee gearresteerd om corruptie

Er is een link met de arrestatie van een grensbewaker op Schiphol, vorige maand.

Archiefbeeld van grenscontroles door de Koninklijke Marechaussee. Foto Remko de Waal / ANP

De Rijksrecherche heeft vandaag opnieuw een lid van de Koninklijke Marechaussee opgepakt op verdenking van corruptie. Verdere details over de arrestatie of de de zaak wil het OM Amsterdam niet bekendmaken omdat de man in beperkingen zit. De zaak houdt verband met de arrestatie van een grensbewaker op Schiphol, een maand geleden.

Het lid van de Marechaussee dat eind september werd opgepakt, is een 27-jarige marechaussee. Hij wordt ervan verdacht informatie verkocht te hebben, een schending van het ambtsgeheim. Toen werd er volgens het Openbaar Ministerie voor gekozen om het nieuws niet direct naar buiten te brengen in de hoop meer arrestaties te kunnen verrichten. Er is volgens de politie in die zaak geen band met het onderzoek naar twee Brabantse agenten die rond dezelfde tijd werden gearresteerd.

Volgens misdaadredacteur Marcel Haenen, die voor NRC de corruptiezaken binnen het opsporingsapparaat volgt en de arrestatie van Mark M. onthulde, is de arrestatie van vandaag onderdeel van hetzelfde onderzoek dat leidde tot de arrestatie van vorige maand. Het OM wil dat nog niet bevestigen.

    • Bastiaan Nagtegaal