Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkiezingen

Verkiezingen in Marioepol mislukt

De lokale Oekraïense verkiezingen, waar gisteren amper de helft van de kiezers opkwam, zijn in de havenstad Marioepol mislukt. De kiescommissie keurde de stembiljetten af, omdat die waren gedrukt door staalmagnaat Achmetov die Marioepol al decennia domineert. In de meeste steden moet voor de burgemeestersposten een tweede ronde worden gehouden. In Kiev haalde ex-bokskampioen Klitsjko geen meerderheid. Alleen in Charkov werd de burgemeester, die na de val van het ancien regime eieren voor zijn geld koos, direct herkozen. In de Donbas lieten de rebellen geen verkiezingen toe. (NRC)