Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Menthol

Er staat een korte rij voor de servicebalie van de supermarkt. Ik sluit aan. Voor me bekommert een vrouw van begin 60 zich over een kleuter in een buggy. Oma en kleinzoon vermoed ik . Ze zijn aan de beurt. De baliemedewerker kijkt de kleuter aan en vraagt op vriendelijke toon: ‘En jongeman, wat mag het zijn?’. Waarop de oma over de buggy buigt en haar kleinzoon met krakerige stem instrueert: ‘Zeg maar: twee Marlboro Lights met menthol’.

Ook een ikje? Stuur maximaal 120 woorden naar nrc.nl/ik