IS blaast zuilen Palmyra op met gevangenen eraan

Het is voor het eerst dat IS op een dergelijke manier mensen executeert.

Recent archiefbeeld van de stad Palmyra. Foto EPA / SANA

Islamitische Staat heeft drie mensen geëxecuteerd door ze vast te binden aan historische zuilen in de Syrische stad Palmyra en die zuilen vervolgens op te blazen. Dat heeft het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bekendgemaakt op basis van lokale bronnen. De zuilen zijn verwoest.

IS heeft al een aantal keren eerder oudheidkundige schatten verwoest in de oude stad. Eerder deze maand werd een oude triomfboog opgeblazen. Ook zijn onder meer graftombes en een oude tempel vernietigd.

Lees ook: Verwoest Palmyra blijft bestaan in 3D

De drie slachtoffers waren eerder door IS gevangengenomen. Volgens het Syrisch Observatorium is het voor het eerst dat mensen op een dergelijke manier geëxecuteerd worden.

    • Bastiaan Nagtegaal