Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Hockey

Acht goals Maartje Paumen

Maartje Paumen van Den Bosch (archiefbeeld). Foto SANDER KONING/ANP
Maartje Paumen van Den Bosch (archiefbeeld). Foto SANDER KONING/ANP

Maartje Paumen blijft records breken, ook in de nationale competitie. De international van Den Bosch maakte gisteren niet minder dan acht doelpunten in het competitieduel tegen Bloemendaal. De veelvoudig landskampioen won met 10-0. Alle treffers van Paumen kwamen voort uit haar specialiteit, de strafcorner. Lidewij Welten maakte de overige twee doelpunten. Paumen loste eerder deze maand al Kim Lammers (Laren) af als topscorer aller tijden in de hoofdklasse. Inmiddels staat de teller voor Paumen op 328 treffers. Den Bosch staat derde op de ranglijst achter Laren, dat won bij Kampong (1-2), en Amsterdam dat thuis te sterk was in de topper tegen SCHC (3-1). Ook bij de mannen blijft Amsterdam aan de leiding na een zege op SCHC (4-1). Robert Tigges scoorde drie keer. HGC won thuis verrassend met 3-1 van landskampioen Oranje Zwart en staat nu tweede, drie punten achter Amsterdam. Kampong en Rotterdam deelden in Utrecht de punten (4-4). (NRC)