Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Kandidaten die niemand kent

Ondanks onlusten en twee doden bij de eerste verkiezingsronde in augustus zijn Haïtianen gisteren weer geduldig in de rij gaan staan om een stem uit te brengen op een van de ruim vijftig presidentskandidaten. Een handjevol kandidaten heeft zichzelf politiek georganiseerd, de meesten zijn onbekend bij het publiek. Onduidelijk is nog wie er gaat winnen. De resultaten worden eind november bekendgemaakt. Ook de Guatemalteken krijgen binnenkort een nieuwe president. De strijd vindt plaats tussen komiek Jimmy Morales en de voormalige first lady en zakenvrouw Sandra Torres. Woensdag liep Morales nog voor in de peilingen. (NRC)