Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Film

Europese prijs voor ‘Little Angels’

De documentaire Little Angels van de Nederlander Marco Niemeijer is bekroond met de Prix Europa voor beste tv-documentaire van het jaar. De film over de langdurige nawerking van de Shoah kreeg de prijs in Berlijn bij de uitreiking van de Europese filmprijzen. Little Angels is een documentaire over de symbiotische relatie van de bijna honderdjarige vrouw Enny en haar dochter Tascha. De documentaire werd twee weken geleden uitgezonden door de Joodse Omroep. (ANP)