0-0 gelijkspel United en City; Robben is terug en scoort meteen

De duurste Manchester-derby ooit, zo werd het affiche Manchester United - Manchester City vooraf beschreven. City gaf dit seizoen veel geld uit aan onder anderen Kevin De Bruyne (74 miljoen euro) en Raheem Sterling (62,5 miljoen euro). Manchester United nam Anthony Martial voor 50 miljoen euro over van AS Monaco. Ondanks al die geïnvesteerde miljoenen was er gisteren weinig spektakel te beleven, het bleef 0-0.

Bij United bleven de Nederlanders Daley Blind en Memphis Depay, net als vorig weekend, de hele wedstrijd op de bank. Na het gelijkspel blijft City koploper in de Premier League. De ploeg heeft een iets beter doelsaldo dan nummer twee Arsenal. Het United van Louis van Gaal staat vierde, met twee punten minder dan City. In Noord-Engeland verliep een (iets) goedkopere derby spectaculairder. Sunderland versloeg erfvijand Newcastle United met 3-0. Een belangrijke zege voor Sunderland dat daardoor stijgt naar de 18de plek, net boven Newcastle.

Chelsea, de kampioen van vorig seizoen, blijft sukkelen. Zaterdag werd er met 2-1 verloren bij West Ham United. In de eerste helft werd een doelpunt van Chelsea afgekeurd. Millimeterwerk, maar de bal had de doellijn niet volledig gepasseerd. Op slag van rust kreeg Chelsea-middenvelder Nemanja Matic zijn tweede gele kaart. Ook trainer José Mourinho moest de tweede helft ook vanaf de tribune toekijken na aanmerkingen op de arbiter. Eerder dit seizoen kreeg Mourinho al een boete van 50.000 pond na kritiek op de leiding. Chelsea staat vijftiende.

In de Duitse Bundesliga staat geen maat op Bayern München. Tien wedstrijden gespeeld, allemaal gewonnen en een doelsaldo van 33 voor en 4 tegen. Ook zaterdag won Bayern ruim van middenmoter 1. FC Köln (4-0). Arjen Robben maakte na een liesblessure zijn rentree in de basis en nam de openingstreffer voor rekening. Het was zijn 75ste doelpunt in de Duitse competitie. Het was de duizendste overwinning van Bayern München in de Bundesliga.