Honderd gewonden na veerbootbotsing Hong Kong

De ferry, die onderweg was van Macau naar Hong Kong, botste op een nog ‘onbekend object’.

Een gewonde passagier van het veerbootongeluk van vandaag. Foto Reuters

Bij een veerbootongeluk bij Hong Kong zijn ongeveer honderd gewonden gevallen. De ferry, die onderweg was van Macau naar Hong Kong, botste volgens de politie op een “onbekend object”. Dat meldt persbureau Reuters.

Oorzaak botsing onduidelijk

Het ongeluk vond plaats in het begin van de middag, Nederlandse tijd, vlakbij het eiland Lantau. Waar de veerboot tegenop botste wordt nog onderzocht.

De gewonden zijn naar vijf ziekenhuizen in Hong Kong gebracht. De aard en de ernst van de verwondingen zijn nog niet bekend, volgens de politie. De lokale nieuwszender RTHK schrijft dat zes mensen ernstig gewond zijn geraakt. Er waren 163 passagiers en 11 personeelsleden aan boord.

In 2012 laatste grote veerbootramp

Bij Hong Kong loopt een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld. Steeds meer pleziervaart zou gebruikmaken van de wateren, onder meer voor trips naar Macau, een populaire gokplaats.

In 2012 overleden 39 mensen bij een van de grootste veerbootrampen in decennia bij Hong Kong. Een jaar later raakten 87 mensen gewond na een veerbootbotsing met eveneens een “niet-ïdentificeerd object”. Juni 2014 vielen ook tientallen gewonden bij een ongeluk met een ferry.

Het eiland Lantau, waar het veerbootongeluk van vandaag vlakbij plaatsvond:

    • Menno Sedee