Drie jongeren doodgeschoten bij Marseille

Bij een schietpartij ten noorden van Marseille kwamen drie jongens om, twee van 15 en één van 25 jaar oud.

De badge en het embleem van een Franse politieagent. Foto Ian Langsdon / EPA

Bij een schietpartij in Marseille zijn vannacht drie jongeren doodgeschoten. Dat melden Franse media op basis van politiebronnen, waaronder Le Monde.

Twee minderjarigen

Volgens de Franse krant zijn twee van de slachtoffers jongens van 15 jaar oud, de derde is 24 of 25 jaar. De schietpartij vond rond 2.00 uur plaats in het 13de arrondissement in de plaats Lauriers. Volgens de krant La Provence werd er geschoten met automatische wapens: er werden hulzen van 9 mm kogels gevonden op het terrein. De drie jongeren zouden zijn beschoten vanuit twee auto’s.

Twitter avatar ActusOvernewz Overnewser Actus Trois morts dans une fusillade à Marseille, dont deux adolescents https://t.co/wvU4JdRqz7 https://t.co/D9se70zoJj

Kort na de schietpartij werden twee uitgebrande voertuigen gevonden in Gardanne, ongeveer twintig kilometer ten noorden van Marseille. Het oudste slachtoffer was een bekende van de politie, de jongste twee niet.

Het is nog onduidelijk wat er aan de schietpartij vooraf is gegaan. NRC-correspondent Peter Vermaas acht de kans groot dat het incident met drugs te maken heeft. Vermaas:

“De Cité des Lauriers in het noorden van Marseille staat bekend als een plek waar veel in drugs wordt gedeald. Er zijn vaker afrekeningen geweest.”

Vaker geweld in Marseille

De stad Marseille is regelmatig het toneel van schietpartijen. Zo werd er op 13 september in het centrum, in de buurt van de Opera, geschoten door meerdere mensen. Daarbij kwam één persoon om het leven en raakten meerdere mensen in het centrum van de stad gewond. Op 26 april werden ‘s nachts twee mannen doodgeschoten in een supermarkt in een van de noordelijke wijken van de stad.

    • Carlijn Vis